07 septembrie 2018

Veniturile din drepturi de autor și indemnizaţia pentru creşterea copilului

Veniturile din drepturi de autor nu se mai iau în calcul la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului din cauza unei necorelări legislative

Veniturile din drepturile de autor și, in general toate veniturile din drepturile de proprietate intelectuală, nu se mai iau în calcul la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Motivul pentru care veniturile din drepturile de autor în 2018 nu se mai iau în calcul la stabilirea acestei indemnizații este necorelarea art. 3 din Ordonanța de urgență nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor (OUG nr. 111/2010) cu dispozițiile din Ordonanța de urgență nr. 18/2018 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative - Guvernul României (OUG nr. 18/2018), ordonanţă care își propunea simplificarea birocraţiei, dar prin care însă veniturile din drepturi de autor au fost scoase din categoria veniturilor din activități independente şi reglementate separat, la articolul 70 din Codul Fiscal.

Ministerul Muncii a lansat deja în procedura de avizare interministerială un proiect pentru remedierea acestei probleme, a anunțat ECONOMICA.net.
Locația: Bucharest, Romania

0 comentarii: