31 octombrie 2014

Cum se pot cumpăra și instala aplicații din PlayMemories pe aparatele foto Sony

O chestiune extrem de frustrantă la gama Sony Alpha (Sony α3000, α5000, α5100, α6000, A7, α7R, α7S) sau NEX (NEX-3, NEX-5 etc.) este faptul că serviciul Sony PlayMemories Camera Apps (magazinul lor pentru aplicații) nu este disponibil pentru clienții din România. Din Est, numai clienții din Polonia și Rusia au acest ‘privilegiu’. Lista completă a țărilor poate fi consultată aici.

În PlayMemories Camera Apps se găsesc niște aplicații interesante ca Time Lapse, Ligh Trail, Star Trail, Motion Shut cu prețuri de la câțiva dolari pâna la 10-15 dolari, însă și unele gratuite ca My Best Portrait sau Smart Remote Control. În momentul în care îți faci cont și alegi România, dacă încerci să conectezi camera la PlayMemories, ești delogat și primești mesajul de mai jos:

Cum se pot cumpăra și instala aplicații din PlayMemories pe aparatele foto Sony


După mai multe căutări, am găsit pe ebay.co.uk mai mulți vânzători de PSN Cards UK care însă le vând la preț de speculă. Am găsit unul care adăuga "numai" 20% și care avea peste 99% calificative pozitive. Întrucât mă interesa doar aplicația de time lapse, am cumpărat un card de 10 Lire (am dat 12Lire).

Mi-a trimis cardul pe mail și l-am adăugat fără probleme în contul de UK. Problemele au început însă în momentul în care am încercat să cumpăr aplicația. Prima dată, am încercat de pe PC, însă îmi dădea eroare la conectarea camerei prin cablul USB. Am încercat să o cumpăr direct din cameră, însă și aici am primit o serie de erori pe care le-am rezolvat în felul următor:

  • Am resetat camera și am configurat-o cu ora și zona pentru UK (se debifează DST).
  • Am pus și pe router ora și zona pentru UK.
  • Autentificarea prin WPS (din motive necunoscute, aparatul se deloghează din PlayMemories dacă merg pe autentificare manuală cu router-ul).
  • În continuare, am primit eroarea că nu am card în cont. Am intrat pe account.sonyentertainmentnetwork.com și am adăugat la Billing cardul personal. La adresa am completat numai strada și orașul (cu datele reale de pe card). Suma pentru aplicație nu este luată de pe card, ci din Portofelul încărcat cu PSN Card-ul de UK.
După ce am urmat pașii de mai sus, am reușit într-un final să cumpăr aplicația și s-o instalez pe cameră. 

LE: Puneți bine credențialele contului și completați data nașterii la profil. Ideal ar fi să aveți setat și username-ul din PSN (dacă aveți PlayStation). Dacă nu aveți aceste date, nu veți putea recupera credențialele decât printr-o procedură telefonică extrem de complicată. Aveți nevoie de credențiale după fiecare update de firmware la camera.
Locația: Bucharest, Romania

0 comentarii: